Hur har du det på jobbet i kväll?

92 min
Det är nog många som minns Hasse Alfredsson och Tage Danielssons skämt där de undrade vad man gör på banken efter klockan tre. Nu vill vi veta allt om vad du gör på ditt jobb efter 21.40. Ring till Leif Hedegärd i Göteborg och dela med dig av ditt kvälls eller nattjobb. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Och det oavsett om du är asfaltsläggare, polis, undersköterska eller just nu inventerar ett lager i din ensamhet.

Det måste vara en utmaning att hålla sig vaken när alla andra sover och kommer det inte en dipp någonstans där mitt i natten där en kudde skulle vara mer än en dröm att få lägga sitt trötta huvud på?

Och du som arbetar inom vården: Om allt funkar som det ska kanske personalen räcker till, men om det inte gör det, blir det världens kaos då? 

Är det inte svårt att få någon ordning på maten när man jobbar natt, blir man verkligen sugen på köttbullar och brunsås mitt i natten, hur lägger du upp din mat under ditt nattarbete? Gillar du ditt jobb, har du valt det eller var det det jobb som erbjöds?

Och hur mycket får du sova innan resten av familjens väckarklockor ringer för skola och vanligt dagjobb? Och vad gör du på dina lediga dagar, det går väl knappast att ta ut sig för mycket när man har arbetet framför sig? Och hur håller man ihop sina relationer med familj, vänner och släkt när man för det mesta arbetar när de är lediga? Att hänga med ut på en öl sådär spontant måste väl vara lite knepigt? Ja, idag är vi frågvisa och nyfikna på dig och ditt jobb som du märker så ring och berätta.

Nattarbete utgör till stor del den typen av yrken som vårt samhälle bygger på. Det handlar om poliser, brandmän, sjukvårdspersonal och andra vardagshjältar.

Det finns oräkneliga forskningsrapporter som konstaterar att det inte är hälsosamt att jobba kväll och natt. Skiftarbete kopplas ofta till högre risk för diabetes, hjärtattack och cancer, är det här något du oroar dig för och kanske tom går i tankarna på att byta jobb av hälsoskäl? 

Är det någon speciellt med stämningen på natten som gör att man kommer närmre både sig själv och sina arbetskamrater? 

Ring till Leif Hedegärd  i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!