Ett avsnitt från P3 Sport
42 min
P3 Sport goes west.
Sön 06 feb 2011 kl 14:03
Hur kommer det sig att vi inte bryr oss om USA? Jo - när det gäller, film, musik, språk, mat, kläder, då bryr vi oss hur mycket som helst. Men Sport? Nä. I helgen bänkar sig 90 miljoner amerikaner för... att se Super Bowl. I Sverige vet vi knappt skillnad på rugby och amerikansk fotboll. Här har vi Yankee-kepsar men få svenskar vet hur många innings en baseball-match har.

P3 Sport har träffat några av de få som drömmer om att lyckats i en amerikansk sport. På Arlandagymnasiet pluggar Mark Rosenquist och Marcus Grip amerikansk football. Vi hängde med på en tidig morgonträning som ska utgöra grunden i jakten på spel i National Football League i USA, NFL.

En av få svenskar som spelat i en NFL-klubb är Carl-Johan Björk. Han har tränat med Cincinatti Benglas, Dallas Cowboys och Green Bay Packers och jobbar nu som NFL-expert i TV. I P3 Sport pratar han om gigantiska omklädningsrum för 51 personer och hur det är att vara en del av köttmarknaden.

Vi pratar också med fotbollsproffset Sara Larsson som spelat i amerikanska proffsligan. Hur stort är egentligen soccer i USA?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".