Hopp för Syrien, Louise Epsteins demokratimuseum och datasäkerhet

41 min

Jan Eliasson har uttryckt hopp kring utvecklingen i Syrien. Har han rätt? Louise Epstein går också vidare med sin idé om ett som berättar om Sveriges politiska nutidshistoria. Och så undersöker vi om det är värt att lägga tid på komplicerade lösenord?

Jan Eliasson har i helgen utryckt ett visst hopp kring Syrienkonflikten. Ekots utrikespolitiska kommentator Agneta Ramberg analyserar situationen och uttalandet?

Louise Epstein efterlyser ett museum som skildrar Sverige moderna politiska historia, men kan det leda till allvarliga konflikter? Det tror Yvonne Hirdman, professor emeritus i historia vid Stockholms universitet. Hon medverkar tillsammans med Ekots Tomas Ramberg som berättar vad han helst skulle vilja se skildrat på ett svenskt demokratimuseum.

Kapning av kreditkortsnummer, lösenord och diverse intrång är vardag på våra hemdatorer. Nordegren & Epstein undersöker om noga uttänkta, avancerade lösenord är slöseri med tid? Borde vi istället ställa tuffare krav på dem som tillverkar operativsystem? Anne-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på stiftelsen för internetinfrastruktur och invald i Internet Hall of Fame, kommer till studion och guidar oss i datasäkerhet. 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ülkü Holago


Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista