Vem skulle du vilja göra en film om?

96 min

I går hade dokumentären om Cristiano Ronaldo premiär där han berättar om livet som en av världens bästa fotbollsspelare. Men han berättar också om när han är som allra lyckligast och det är då han är tillsammans med familj och vänner. I Karlavagnen tisdag kan du prata med Christian Olsson i Göteborg. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

I kväll får du chansen att göra en film om den idrottare eller motionär som du tycker är värd att få sin karriär berättad på vita duken. Du får själv bestämma allt, vad den skall handla om vilka matcher, lopp eller åk som skall vara med. Bara de bästa eller även de med de mest snopna resultat? Vi följer din huvudperson genom toppar och floppar, lagbyten och ledarbyten, formsvackor, segrar och förluster. Å förutom berättelser från idrottsvärlden vad skall mer vara med i din film? Berättelse från uppväxt och familj och hur det hela började med inspirationen som ledde fram till idrottskarriären kanske?

I filmen om Ronaldo berättar han om hur han som 12-åring lämnade Madeira för Portugal och för att testa att spela i huvudstadsklubben ”Sporting Lissabon” och ja, resten är ju historia. Att som barn lämna land och familj med högt ställda förväntningar på att lyckas som fotbollsspelare är minst sagt en stor uppoffring. Finns det liknande berättelse från den personen som du nu skall göra en film om? Så tänk fritt, låt fantasin flöda och skissa på en film om en person som kanske aldrig skulle komma ifråga att hamna på vita duken men som i kväll gör det tack vare dig!

Ring till Christian Olsson i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se!

Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista