Det ensamma landet

96 min

Sverige har flest ensamhushåll i Europa. Det innebär ju inte att alla som lever så, känner ensamhet. Men vi vet att många i Sverige känner sig väldigt ensamma. Enligt statistiska centralbyrån, var sjunde svensk. Men varför är vi så ensamma i detta land? Alla behöver vi väl vänner? Någon att fika med, gå på bio med eller någon att ringa på kvällarna? I Karlavagnen onsdag är du välkommen att prata med Pernilla Arvidsson i Jönköping. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Hur har du det med ensamheten? När är den som störst? Hur gör man för att ta sig ur? Ibland förändras ju livet. Och att börja om och skaffa vänner i vuxen ålder är inte alltid lätt. Har du flyttat till en ny stad och känner dig ensam? Separerat? Har vännerna fått barn? Eller har du bara bekanta på ytan, men ingen att vara förtrolig med? Hur hamnade du utanför?

Ikväll mitt i höstmörkret så bryter vi ensamheten och pratar om den. Berätta om ensamheten, har du accepterat den? Brottas du med den? Eller har du kanske tagit dig ur. Hur gjorde du för att få nya vänner? Ring Pernilla Arvidsson, slussen öppnar 21 och numret är 099-110 90. Du kan också mejla karlavagnen@sverigesradio.se.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista