"Daesh", mediebevakning och hem med virtuella fönster

41 min
Kan du tänka dig att bo i en lägenhet utan fönster och varför är ett ett virtuellt fönster bättre än inget fönster alls? Det undrar vi i dagens Nordegren & Epstein i P1? Thomas Nordegren reder också ut Sveriges Radios rapportering av terrordåden i Paris. Dessutom en språkfråga - Daesh, IS eller Isis - vad har det för betydelse? Lyssna på programmet här!

Thomas Nordegren frågar sig varför det tog Sveriges Radio över åtta timmar att komma gång med längre sändningar efter terrordåden i Paris. Varför var TV4 snabbare än SVT? Och hur kom det sig att Expressen och Aftonbladet kunde sända direkt hela natten och fick hundratusentals unika besök på sajterna. Aftonbladets tv-chef Jan Scherman och SVT-chefen Hanna Stjärne kommenterar.

Thomas hört att folk har börjat säga "Daesh" istället för IS, Isis och Isil. Har det någon betydelse vad vi använder för betäckning för terroristorganisationen. Och var står Sveriges Radio i den här frågan? Det ska vi prata om.

Och så ställer vi ss frågan om vi verkligen behöver fönster eller om det räcker med högupplösta tv-skärmar som låtsas vara utsikt och visar någon trevlig miljö. Alltså - Brännpunkt: fönster.  

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Estrid Bengtsdotter