Uppdatering om Afghanistan, den goda sexskildringen och hur går det för velonauten?

41 min
Hur är läget i det land från vilket flest asylsökande till Sverige kommer just nu - Afghanistan? Och i stället för Bad sex in fiction-award tar vi tillfället i akt att bjuda er på en lista med goda sexskildringar.

Det är mycket som kommer i skuggan av terrorhoten just nu. Det fortsätter att komma 10.000 asylsökande i veckan. De flesta kommer inte från Syrien, utan ifrån Afghanistan, och åtta av tio av de ensamkommande är från Afghanistan. Svenska Afghanistankommitténs generalsekreterare Anna-Karin Johansson kommer till studion och berättar om läget i landet och varför så många kommer till Sverige just nu. I Tyskland har bedömningarna av asylskäl för människor från Afghanistan skärpts - vår korrespondent Daniela Marquardt berättar om konsekvenserna. 

Brittiska Literary Review har släppt årets nomineringar till Bad sex in fiction-award, och som en motreaktion på detta tänkte vi bjuda på en lista med tips på bra sexskildringar i litteraturen. Kritikern och författaren Jenny Högström hjälper oss med detta. 

Dessutom kollar vi hur det går för velonauten Urpo Taskinen på hans väg mot klimatmötet i Paris - regn och uppförsbacke verkar ha ställt till det. 

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent: Estrid Bengtsdotter