XOV: Allt bra som har hänt mig är på grund av nåt dåligt som har hänt

36 min
Damian Ardestani har ett inre mörker som består av sorg, ilska och ångest. I Psyket pratar han om uppväxten med en frånvarande förälder, att få utmattningssyndrom och att välja ensamhet.

– Allt bra som händer mig nu bygger på det negativa som hänt mig. Jag har lärt mig att inte skämmas för min bakgrund och vad som har hänt mig. Jag är så ofantligt stolt över vem jag är.

Damian Ardestani växte med en mamma och en frånvarande pappa. För några år sedan lämnade han en framgångsrik karriär som vd för en eventbyrå för att starta ett skivbolag. Bolaget gick i konkurs och Damian stod kvar med skulder och vänner som vände honom ryggen. Då valde han att lämna allt och bosätta sig ensam i skärgården. I Psyket berättar han om hur viktigt det är att vara i kontakt med sina känslor och hur det har fått honom att kunna göra musik och återigen bli framgångsrik, nu som artisten XOV.

– Folk ser mig som en person som har inre problem med mitt mörker, men vanliga människor som inte pratar om sina känslor det är de som är riktigt fucked up.