Jag föll pladask!

81 min

Ibland säger det pang och så är man så där vansinnigt förälskad och det första mötet är för alltid inskrivet i den gemensamma historien. Man lyser i neon, livet leker och man surfar fram på en våg där allt känns lätt som en plätt. I kväll skall vi prata om att bli handlöst förälskad men också hur man förvaltar denna dyrbara gåva så att den växer till djup kärlek. Ring och dela med dig om hur det var för er. Ring 099-110 90 i kväll och prata med Leif Hedegärd i Göteborg eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

Ett kärleksförhållande kan börja på så många olika sätt. Stormande eller försiktigt, romantiskt eller kamratligt men att falla pladask tar nog ändå priset, eller vad säger du? Den andra personen upptar plötsligt alla ens tankar och allt annat blir mindre viktigt. Hunger- och trötthetskänslor minskar, sexlust och behovet av närhet är stort.

Att bli blixtförälskad kan förändra hela livet på några sekunder och du har ingen aning om när det kommer att hända eller om det kommer att hända överhuvudtaget. Du kanske går in för att betala din bensin på en mack och plötsligt är stadgan i benen som bortblåsta och du tittar in ett par ögon som gör dig alldeles varm. Och en person som du ens inte visste fanns har nu tagit ditt hjärta i besittning.  I vilken situation var det som ni blev blixtförälskade, och vad hände då?

Men vad är det som egentligen händer när den allra djupaste attraktion uppstår vid första ögonkastet? Ja, det kan inte ens forskarna svara på och det skulle väl vara trist att få höra att det här är bara en typ av en kemisk reaktion eller något liknande. Det kan väl få vara det mirakel som det är.

Även under förälskelsen är det starka band som knyts, som en förberedelse för den mer varaktiga kärleken. Och det är nu som kärleksarbetarna måste börja jobba. För ett tu tre så är ni tre och har förutom ett barn er egen relation att vårda så att den inte får ett bäst före datum. Bokar man in en kärlekshelg i kalendern, reser bort en helg badar tillsammans i ljuset av en kandelaber och ett glas champagne eller är det här bara för krystat, är det i vardagen man vårdar sin kärlek?

Våra barn slutar vi ju aldrig att älska. Finns det något att lära här och som går att överföra till sitt parförhållande? Många är de som efter några år och några barn plötsligt upptäcker att de bor ihop med en kompis, hur undviker man att det blir så?

Ring till Leif Hedegärd  i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se! Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista