Norska P3-älsklingen Fay Wildhagen live på Storsjöyran

Här finns inget ljud
22-åriga Fay Wildhagen släppte sitt debutalbum i juni. Det hyllades av både recensenter och vår systerkanal P3 i Norge. I somras gjorde hon sin allra första Sverigespelning.

Norska Fay Wildhagen kanske inte så många känner till i Sverige ännu. Hennes debutalbum som kom i juni hyllades av både recensenter och vår systerkanal P3 i Norge. Låten "We are" gick direkt in på norska P3:s A-lista och ”Best akkurat nå”-listan

I somras spelade hon bland annat på Roskilde och Øya-festivalen.
En Sverigespelning blev det också för 22-åriga Fay och hennes månghövdade liveband med stråkar och blås, nämligen på Storsjöyran i Östersund - hennes första konsert i Sverige som vi alltså spelade in.

Spelningen på Storsjöyran började först en bra bit efter midnatt på Intimanscenen som ligger i Storsjöteaterns källare mitt i Östersund. Lokalen var fullproppad av förväntansfulla, lite frusna festivalbesökare som letat sig in efter en helkväll runt utescenerna.
Dämpad röd belysning, draperier längst väggarna och en låg scen fullproppad med instrument och musiker.

Fay själv har inga problem att snabbt kasta sig mellan olika känslor. Hon bubblar av skratt i ett andetag, och framför sedan tårdrypande ballader med stort allvar i nästa.

Vi fick även ett snack med henne i en stojig hotellobby sent på natten efter hennes spelning.
Här får vi höra hur det kom sig att hon började med musik och varför hon går mot strömmen och vägrar att använda elektroniska instrument eller förinspelade tracks när hon spelar live.

Låtar
Fire on the mountain
Four years in one day
Snow
We are

Fay Wildhagen - Sång, gitarr
Sunniva Shaw - Cello, sång
Sofie Mortvedt - Fiol, sång
Ina Sagstuen - Trumpet, sång
Andreas Haga - Bas, sång
Tobias Ørnes Andersen - Trummor

Liveproducent, musikmix och intervju: Mikael Lindberg