Rosh rappar från hjärtat

58 min

Rapparen Rosh fick sitt stora genombrott i samband med remixen av Linda Piras Knäpper mina fingrar. I början av 2015 släppte hon sin första EP Svart Diamant och snart kommer också webbserien Rosh och att våga vara sig själv.

Nu låter folk mig va, för att jag har fått en plats. Men det ska inte krävas för att man ska bli accepterad, säger Rosh.

19åriga rapparen Rosh hittade till hiphopen när hon var 9-10 år. Det var de stora kläderna och den hårda attityden som lockade henne och idag är det just i hiphopen som hon skapat sig ett namn. Rosh beskriver sin musik som hård och äkta. Det hon säger kommer från hjärtat och hennes budskap är tydligt: Man måste våga vara sig själv och det måste få vara ok att vara just som man är. Uppväxten i Nyköping var inte alltid lätt när det kom till att få vara den hon ville vara. Men nu satsar Rosh 110% på det hon vill göra och i musiken är hon exakt den hon vill vara.

I Lilla Al-Fadji i P3 hör du hur LAF intervjuar och hänger med härliga gäster i Hälliwüüd radio – där vad som helst kan hända!
 Lilla Al-Fadj i i P3 hördes första gången sommaren 2009. Karaktären Lilla Al-Fadji spelas av Felipe Leiva Wenger, även känd som Fille i rapduon Ison & Fille.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista