Motion – detta ständiga dåliga samvete!

81 min
I kvällens program skall det handla om hur man tar itu med det dåliga samvetet som många släpar omkring på för att man aldrig kommer igång med att börja motionera. Så ring i kväll och berätta hur du tacklar dina försök att komma igång och du som har det här bakom dig och nu är en glad motionär, ring du också och berätta hur det gick till. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

De dåliga samvetet blir ju garanterat större när man tar del av alla vetenskapliga rön som berättar hur hälsosam motionen är. Stressnivån sjunker och minskar risken för hjärtsjukdomar, sömnen blir bättre och även hjärnan blir gladare eftersom motion frigör olika signalsubstanser som både påverkar koncentrationen och humöret. Ja, halleluja, säg vad som inte blir bättre av motion. Men det är en väldig massa måsten för de flesta av oss. Vi måste gå till jobbet, vi måste städa, barnen ska hämtas, maten ska handlas och lagas. Tiden är knapp, och våra plikter är många. Känner du igen dig i detta att det inte finns tid och kanske inte heller vare sig ork eller lust till att ge sig ut å jogga när allt detta är avklarat?

Skall man strunta i att vänta på lusten och det ideala tillfället och bara kliva iväg till gymmet eller Friskis?  Är det här något som du testat? Men sant är ju också att träning driven av dåligt samvete blir sällan kul, regelbunden eller långvarig. Men oavsett om du tränar av plikt med drömmar om att göra det av lust och glädje eller har detta bakom dig så ring i kväll och dela med dig av din berättelse.

Ring till Christian Olsson i kväll på 099-110 90 (telefonslussen öppnar 21.00) eller mejla till karlavagnen@sverigesradio.se. Mejla redan i förväg och skicka med ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program!

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.42
  Simply Red - Stars
  Album: Stars
  Kompositör: Mick Hucknall
  Bolag: East West
 • 21.55
  Jason Derulo - Want To Want Me
  Album: Want To Want Me
  Kompositör: Mitch Allan, Jason Desrouleaux, Lindy R
  Bolag: Warner Bros
 • 22.12
  Tasmin Archer - Sleeping Satellite
  Album: Great Expectations
  Kompositör: Tasmin Archer, John Beck, John Hughes
  Bolag: Emi
 • 22.36
  Coldplay - Adventure Of A Lifetime
  Kompositör: Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion, Mikkel S Eriksen, Tor Erik Hermansen, Chris Martin
  Bolag: Warner Bros
 • 23.10
  Saint Etienne, Etienne Daho - He's On The Phone
  Album: He's On The Phone
  Kompositör: Sarah Cracknell, Etienne Daho, Bob Stanley, Pete Wiggs
  Bolag: Heavenly
 • 23.29
  James (7) Morrison - Demons
  Album: Demons
  Kompositör: Jim Eliot, James Morrison, Jemima Stilwell
  Bolag: Universal Music
 • 23.41
  Steven Van Zandt - Bitter Fruit
  Album: Greatest Hits
  Kompositör: Steven Van Zandt
  Bolag: Emi