Otrohet skandaler och sprit. Är det den normala svenska julfesten?

82 min

Ikväll i Karlavagnen så vill vi prata om alla julfester som firas runt om i landet. Hur ser din relation ut till den? Njuter du av varje sekund eller fyller den dig med obekväma känslor? I Karlavagnen fredag har tillfälle att prata med Peter Wahlbeck som sänder från Halmstad. Ring 099-110 90 i kväll eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se! Du kan också kommentera här på hemsidan eller på vår Facebooksida.

I veckan publicerade Sifo en undersökning om vår inställning till jobbets fester där de flesta inte tycker att sprit är en viktig ingrediens för sammanhållningen på jobbet, ändå känner mer än hälften av de tillfrågade att de förväntas dricka. Ett drickande som ibland kan skapa jobbiga situationer både med chefer och jobbarkompisar. Vad har du själv råkat ut för på personalfesten? Kanske är du en av de  som tycker att det dricks för mycket på festerna? Eller så trivs du med att träffa jobbarkompisarna lite mer avslappnat? Och måste man verkligen gå på julfesten? Eller är det helt okej att avstå från alla de där festerna som jobbet arrangerar?

Ikväll vill vi vända och vrida på traditionerna med jobbfester  och kanske också få ett och annat tips på hur den kan bli extra kul. Peter Wahlbeck är tillbaka i Karlavagnstudion i Halmstad och är med dig med start 21.40. Slussen öppnar som vanligt 21.00 och numret är 099-110 90. Du kan också mejla oss på karlavagnen@sverigesradio.se. Glöm inte att bifoga ditt telefonnummer om du vill vara med i kvällens program. Du kan även kommentera och kontakta oss via vår Facebook-sida och på Twitter, gärna med #karlavagnen. Vi finns även på Instagram.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista