Ett avsnitt från Drama i P1
Mens av Helena Gezelius och Åsa Gustafsson
Fre 20 nov 2015 kl 19:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
En föreställning om kvinnlig kroppslighet. För pappor och deras döttrar, mammor och deras söner, för alla som kommer att få, har och har haft mens och för de som aldrig kommer att få...

Vad är din relation till mens? Menscykeln har effekt på hela livet, inte bara de dagar varje månad som kvinnor menstruerar. Historiskt sett kryllar det av lärda mäns påståenden om mens, påståenden som får oss häpna. Att få mens, är det att bli vuxen eller att bli reducerad till en kropp, att bli en förlorare i ett patriarkalt samhälle? Dessa frågor och några fler undersöks i Mens. Det är en halvtimme med humor och musik. Allt med ett informativt och personligt tilltal.

Mens

Manus, regi och medverkan: Helena Gezelius och Åsa Gustafsson. Delar av texten är skrivna av Sara Olausson och Frida Ulvegren. Citat hämtade från Tredje Mosebok, Naturalis historia, Jean Paul Sartre och Simon de Beauvoir. I övriga roller: Anders Friberg och Peter Stenberg. Musikalisk formgivning: Klas-Henrik Hörngren. Lotta Wenglén har gjort musiken till låtarna som Helena Gezelius och Åsa Gustafsson framför. Ljud: Rolf Hilton. Producent: Christer Ekbom.

Pjäsen, från Radioteatern i Göteborg, hade urpremiär i februari 2015, i en längre version på Teater Tamauer.

Musik som spelats i avsnittet

  • 19.30
    Klas-Henrik Hörngren - Originalmusik Mens
    Kompositör: Klas-Henrik Hörngren
  • 19.57
    Åsa Gustafsson, Helena Gezelius - Pappas Flicka
    Kompositör: Lotta Wenglén
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".