När SD startade ett nytt ungdomsförbund

28 min
De uteslutna vägrar se sig besegrade och de nya Ungsvenskarna slipar sina argument. Tendens är med i de unga politikernas korridorer efter åren av slitningar mellan moderparti och ungdomsförbund.

Sverigedemokraterna sparkade ut sitt ungdomsförbund efter att Jessica Ohlson valdes till ordförande. Istället startar partiet ett nytt ungdomsförbund, som leds av 19-årige Tobias Andersson.

I del två av Tendens serie om SDU:s konflikt med moderpartiet är vi med när Tobias Andersson förbereder sig för sitt första politiska framträdande som ordförande. Han slänger triumferande ut tre rivaliserande ungdomsordföranden ur sin loge och berättar efter debatten om hur han hämtar inspiration ur Niccolò Machiavellis Fursten. 

Samtidigt börjar uteslutna SDU-ordföranden Jessica Ohlson, som i förra avsnittet var säker på att vinna maktkampen med moderpartiet, inse att loppet är kört. Gustav Kasselstrand däremot, som byggde upp Sverigedemokraternas ungdomsförbund under sina fyra år vid makten, tror fortfarande att han i framtiden kan få amnesti och kanske till och med bli partiledare när Jimmie Åkessons styre är över. 

Om du vill kommentera programmet finns vi på sociala medier.

Reportrar Sigge Dabrowski och Ninos Chamoun.