Turkmenernas roll i Syrien, filmbevakning och brandvarnare

41 min
Hur borde public service bevaka film? Vilken roll spelar turkmenerna i Syrien? Och så slår vi ett slag för brandvarnaren.

Sveriges Radios filmprogram Kino ska läggas ner - samtidigt startar SVT ett nytt filmmagasin. Hur borde public service bevaka film? Vi söker svaren hos den legendariske filmexperten Nils-Petter Sundgren, tidigare programledare för SVT:s Filmkrönikan och DN:s filmrecensent Helena Lindblad.

Thomas tycker att Stefan Löfven och hela EU gullar med president Erdogan som skänker 25 miljarder för att minska flyktingvågen. Samtidigt kritiserar Ryssland Turkiet för brott mot mänskliga rättigheter och anklagar landet för att stödja IS. Och mitt i alltihopa den ryske piloten som dödades av en turkmensk brigad och som verkar få en allt större plats i Syrienkonflikten. Turkietkännaren Ingmar Karlsson, hjälper till att reda ut turkmenernas roll Syrien.

Och så uppmärksammar vi brandvarnarens dag. Det är dags att byta batterier och dammsuga brandvarnaren så att vi inte brinner inne i advent. Anders Bergqvist, generalsekretarare Brandskyddsföreningen medverkar.

Programledare: Thomas Nordegren

Bisittare: Louise Epstein

Producent: Ülkü Holago