Vart tar inälvorna vägen?

30 min

Hur smakar testikel? Meny äter örtpanerad testikel. Och andra inälvsdelikatesser.

Vi äter mer kött än någonsin. Men är det någon som sett inälvorna?

Förr åt vi inälvor också i Sverige. Så är det inte längre.

Så vart tar de vägen? Slängs de eller blir korv?

Och vad har egentligen inälvor från svenska grisar med Kina att göra? Det tar Meny reda på idag.

Vi talar med kötthandlaren, med kunder, med slakterier och hund- och kattmatstillverkaren.

Titti Qvarnström gillar inälvor. Hon har en stjärna i Michelinguiden och är kock på Bloom in the park i Pildammsparken i Malmö. Hon förklarar varför hon gillar inälvor, vad man kan göra med dem, och tillagar dem också så att vi kan få smaka.

Dessutom träffar vi Peter Loewe i Rom som berättar om en inälvsdelikatess som varit förbjuden i Italien, men nu åter blivit tillåten.

Är det dags för inälvornas återkomst?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".