Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
30 min
Vart tar inälvorna vägen?
Tor 03 dec 2015 kl 10:03
Hur smakar testikel? Meny äter örtpanerad testikel. Och andra inälvsdelikatesser.

Vi äter mer kött än någonsin. Men är det någon som sett inälvorna?

Förr åt vi inälvor också i Sverige. Så är det inte längre.

Så vart tar de vägen? Slängs de eller blir korv?

Och vad har egentligen inälvor från svenska grisar med Kina att göra? Det tar Meny reda på idag.

Vi talar med kötthandlaren, med kunder, med slakterier och hund- och kattmatstillverkaren.

Titti Qvarnström gillar inälvor. Hon har en stjärna i Michelinguiden och är kock på Bloom in the park i Pildammsparken i Malmö. Hon förklarar varför hon gillar inälvor, vad man kan göra med dem, och tillagar dem också så att vi kan få smaka.

Dessutom träffar vi Peter Loewe i Rom som berättar om en inälvsdelikatess som varit förbjuden i Italien, men nu åter blivit tillåten.

Är det dags för inälvornas återkomst?

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Hemligheten bakom mamma Tengbys köttbullesås Tor 24 maj kl 10:03(30 min)

Sås. Synonym för Sverige. Hur blev det så? Om såsernas ursprung och ställning.

Sås. Synonym för Sverige. Hur blev det så? Om såsernas ursprung och ställning.

Allt som är kebab i Istanbul — och snabbmatens... Tor 17 maj kl 10:03(30 min)

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

En kebabvandring i Istanbul. Och den svenska kebaben, från 1700-talet till snabbmat och flytten in på krogar.

Det fantastiska kranvattnet! Tor 10 maj kl 10:03(30 min)

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Vi provsmakar och jämför. Och ölbryggaren förklarar varför mörkt öl kommer från London.

Svenske kocken: Japan är nördarnas paradis! Tor 03 maj kl 10:03(30 min)

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Malin Eriksson, kock på Sveriges ambassad, tar oss med till det innersta på världens största fiskmarknad, Tsukijimarknaden i Tokyo — dit inga turister får gå.

Meny med Tomas Tengby Mån 30 apr kl 00:02(33 min)

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".