Liberal namnstrid, pressfriheten i Turkiet och improviserad opera

41 min
Kommer före detta Folkpartiet att få gå till val under namnet Liberalerna? Varför talar EU-ledarna så tyst om mänskliga rättigheter i Turkiet just nu? Dessutom: improviserad opera och kalenderanalys.

I måndags registrerades Folkpartiets namnbyte till Liberalerna hos Valmyndigheten. Men kommer de att kunna gå till val under sitt nya namn? Det något mindre Klassiskt liberala partiet tänker nämligen överklaga namnbytet eftersom de menar att det finns en förväxlingsrisk. Och vilka är egentligen mest liberala - Liberalerna eller Liberala partiet? Andreas Agorander, ordförande i Liberala partiet och Mathias Sundin, riksdagsledamot från Liberalerna medverkar. 

I dag hålls flera stora seminarier om pressfrihet och vi undrar: varför talar Stefan Löfven och de andra EU-ledarna numera så tyst om mänskliga rättigheter i Turkiet och öppnar nya dörrar för medlemskap i EU? Vi har med oss frilansjournalisten Tomas Thorén, turkiske skribenten Gürkan Özturan och Ayşegül Başer som är chef för Open Platform For Discussing Media Ethics för att diskutera utvecklingen.

Vi får också besök av OperaimprovisatörernaGregor Bergman, Linus Flogell, Mette af Klint, Fredrik af Klint, Alexandra Orrgård Solén och Samuel Jarrick.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein 
Producent: Ülkü Holago

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.09
    Operaimprovisatörerna - Improviserad dubbelkör, Det är dags att vända blad
    Kompositör: Improvisation Operaimprovisatörerna
  • 15.26
    Operaimprovisatörerna - En kort operakommentar om att byta namn (mitt namn är Anna)
    Kompositör: Improvisation Operaimprovisatörerna