Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, utomrättsliga avrättningar och kör av barnskådespelare

41 min
Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap kommer och visar vad varje svensk bör ha hemma. Vad betyder termen utomrättsliga avrättningar? Och vacker körsång från barnskådespelare.

Aldrig har väl Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, varit mer uppmärksammad än nu. MSB är det statliga organ som ska leda och hjälpa oss vid terroristdåd, olyckor och katastrofer. Men hur sköter dom sig och varför har Thomas så svårt att hitta på deras hemsida? Det ska Marcus Åreskog kommunikatör på MSB försöka svara på.

Och så har Thomas funderat kring begreppet som gjort att utrikesminister Margot Wallström på nytt ställt sig i internationellt blåsväder. Vad betyder termen utomrättsliga avrättningar och hur ska termen användas? Från Stockholms universitet kommer Pål Wrange som är professor i folkrätt samt Agneta Ramberg, utrikespolitisk kommentator på ekot. 

Och så kommer en hel kör av barnskådespelare från Dickens spökhistoria A Christmas carol och sjunger i studion. Louise och Thomas får kämpa för att inte släppa fram tårarna.


Musik som spelats i avsnittet

  • 15.08
    Barnkör, 7 Barn Från Föreställningen A Christmas Carol På Maximteatern - Ding Dong Merrily on High, Hosanna in excelsis
    Kompositör: Trad.