Hur använder du musiken i ditt liv?

81 min

Vi vill höra vad du använder musiken till i kvällens Karlavagnen. Lyssnar du för att kunna diska, för att sova, för att gråta eller kanske för att älska? Ring Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö i Stockholm och berätta. Ring 099-110 90 på måndagskvällen eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se!Du kan också kommentera här på hemsidan, på vår Facebooksida eller på Instagram.

Man säger att musiken är mer deppig i Finland och käckare i Norge. Är Sverige bäst på musik bara för att vi exporterar en massa hits?

Kanske är den politiska musiken på väg tillbaka. Minns du 70-talet, när striden gick i högvarv mellan proggen och Abba eller vad tyckte du om 90-talets medvetna hiphop.

Visst väcker musiken många minnen inom oss. Du hör en sång på bilradion och plötsligt sprutar tårarna fram. Man minns någon speciell händelse, när man hör en viss melodi eller känner någon doft eller lukt av en viss melodi. Kanske spelar man för mycket engelskspråkig musik i radio.

Vad är musiken för dig, Hur använder du musiken i ditt liv?

Ring Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö på 099-110 90. Karlavagnen startar på måndag kl. 21.40 (telefonslussen öppnar klockan 21), mejla karlavagnen@sverigesradio.se och kommentera på vår Facebooksida eller på Twitter med #karlavagnen. Vi finns också på Instagram.

Voit kertoa tarinasi myös suomeksi!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista