Mobilsjuka?

58 min

Kommer du på dig själv med att stirra ner i mobilen när barnen vill ha uppmärksamhet? Prata om mobilberoende med Paul Zyra som sänder från Jönköping.

Du kanske har en hand på barnvagnen och har lärt dig skrolla med den andra  på mobilen. Du är inte ensam, men föräldrar som använder mobiltelefonen mycket, kan skicka samma signaler till barnen som en förälder som är svårt deprimerad, alltså brist på uppmärksamhet. Det sa en psykolog i Ekot i veckan.

Under hösten har det också diskuterats om det borde vara förbjudet för föräldrar att ha mobiltelefoner i simhallen, eftersom det gör att dom har dålig uppsikt över sina badande barn. Sant eller överdrivet? Hur är ditt förhållande till mobilen? Vilka regler har du? Eller tycker du att det gnälls för mycket på föräldrar, vi lever ju ändå i en modern tid?

Ikväll i Karlavagnen vill vi höra hur du tänker kring mobilsjukan. Är du beroende? Hur ser det ut hemma hos dig, sitter ni tysta vid matbordet och bara skrollar och messar? Eller har ni mobilfria zoner? Ring 099-110 90 och prata med Paul Zyra. Vi hörs vid 22.30 efter handbollen, men slussen öppnar 21. Mejla på karlavagnen@sverigesradio.se. Du kan också kommentera på vår Facebook-sida och på Twitter med #karlavagnen. Vi finns även på Instagram.

Kommentarer här på hemsidan ska vara kopplade till artikeln. Inlägg som inte håller sig till ämnet riskerar att tas bort. Allmänna synpunkter eller frågor hänvisar vi till Lyssnarservice. Kommentarerna bör utmärkas av respekt för andra och hålla en god ton.
Läs också Sveriges Radios regler gällande kommentering.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista