Riksdagen i P1 – Förändringens tid är hela tiden här

50 min
Dokumentärserien Riksdagen i P1 följer nu tre ledamöter mitt i den politiska striden – i riksdagen och utomlands, i det privata och offentliga. En närgången dokumentär om politikens personliga pris.

Folkpartisten Robert Hannah är ny i Sveriges riksdag. Han sitter i bostadsutskottet. Men efter terrorgruppen Islamiska Staten (IS) grymma framryckningar i hans familjs hemland Irak känner han ett större kall än bostadspolitiken och gör en resa till krigshärjade Nineveslätten och sin pappas grav.

Vänsterpartisten Rossana Dinamarca har under åtta månader fått anonyma samtal och sms med sexuella trakasserier. Hon anmäler regelbundet till polisen. Plötsligt gör polisen ett genombrott i utredningen och hittar en misstänkt.

För Kristdemokraten Roland Utbult blir det ett händelserikt politiskt år. Han sjunger, laddar för valrörelse, går med i decemberöverenskommelsen, får ny partiledare och ryter ifrån när champagnen korkas upp på partistämman.

Ett program av Amanda Glans och Hugo Lavett.
Producent Lars Truedson/Tredje Statsmakten Media AB.


I dokumentärprojektet ”Riksdagen i P1” har reportrarna Amanda Glans, Erik Hedtjärn och Hugo Lavett följt några politiker i Sveriges Riksdag sedan valet 2010.

Läs mer om Riksdagen i P1 här.