Terrordåden i Paris – nyhetsspecial

21 min
I Paris firar människor in helgen. Men så plötsligt inträffar det ofattbara. Hundra människor mördas och ännu fler skadas i de värsta terrorattackerna som drabbat Frankrike sedan andra världskriget. En 20 minuter lång specialdokumentär från P3 Nyheter.

Det är fredag kväll den trettonde november 2015. På fotbollsarenan Stade du France möter Frankrike Tyskland i en vänskapsmatch. På hedersläktaren sitter Frankrikes president Francois Hollande. En bit in i första halvlek hörs en explosion. Den följs av två explosioner till. Varken spelarna eller publiken på läktarna förstår vad det är som händer. Samtidigt börjar gärningsmän skjuta ihjäl människor i restaurangkvarter i tionde och elfte arrondissement. Människor försöker fly för sina liv eller gömma sig inne i restaurangerna.

På konserthuset Le Bataclan, inte långt från restaurangkvarteren, är över 1000 människor på rockkonsert. Mitt i spelningen kliver några män in och skjuter människor besinningslöst. Över hundra människor dödades och runt 300 skadas sammanlagt i terrorattackerna som sker på  minst sex olika platser i Paris. Hela världen är i chock och försöker förstå.

Det här är P3 Dokumentär: nyhetsspecial om terrordåden i Paris som är bland de värsta dåden som Frankrike upplevt i modern tid.

Av Martina Pierrou. Producenter: Ulla Svensson och Magnus Arvidson.