Sara och Felicia - vem hjälper vem?

29 min
Kvinnan som sitter och tigger och som Sara Olausson gått förbi så många gånger, gör plötsligt något som skakar om Sara. Det leder vidare till en Rumänien-resa och en rad oväntade händelser.

Sara Olausson bestämmer sig för att hjälpa den tiggande kvinnan, eller Felicia Iosif som hon visar sig heta, till ett bättre liv. Efter några månader följer Sara med till Felicias hem i Rumänien.

Den allt vanligare synen av fattiga människor från södra Europa som tigger på gator får många att titta bort för att slippa se, det gjorde även Sara Olausson i Stockholm. Men det som hände den där dagen vid en tunnelbanestation fick Sara och Felicia att börja prata med varandra. Ett samtal som slutade i en något oväntad vänskap. Som blev stark men inte helt okomplicerad.

I Tendens får vi följa med Sara på en resa till Rumänien och se Felicias värld med Saras ögon.  Det  är berättelsen om hur någon tog steget att hjälpa lite mer än vanligt och vad det gav tillbaka. Och vad det också kostade.  

Maria Ridderstedt har gjort programmet.

Ett år efter att det här programmet sändes första gången, hösten 2014, har Sara Olausson givit ut boken "Det kunde varit jag" som bygger på hennes och Felicias gemensamma historia. Felicia Iosif är medförfattare till boken.