Vi leker med smaker i chokladfabriken

30 min

Hur smakar en baconpralin? Eller en pralin med karljohansvamp? Välkommen till chokladfabriken och chokladlaboratoriet.

Hur gör man praliner? Och finns några gränser för vad man kan smaksätta med?

Vi testar smakgränserna och testar att göra pralin på rostad gulbeta, senapsfrö och rostad paprika.

Claes Engberg är kocken som sadlade om till chokladmakare och startade pralin- och desserttillverkning.

Tillsammans med sin smakmästare Michael Bonta lär han ut hur man jobbar med choklad. Vad kan vi lära oss av proffsen?

Vilka smaker funkar ihop? Vad är en ganache och en praliné? Och hur gör man dem?

Hur tempererar man och varför?

Vad finns det för choklad?  Och hur är det med hotet mot framtidens choklad? Kommer chokladen ta slut?

Får det vara en baconpralin?

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista