Ett avsnitt från Nordegren i P1
38 min
Varför måste s-namnen trugas och hur kunde Nordegren bli far?
Ons 17 nov 2010 kl 15:00
Varför vill ingen bli partiledare för Socialdemokraterna , varför säger alla kandidater nej och ska trugas? Är det ett socialdemokratiskt fenomen eller typiskt svenskt att ingen vill ställa sig upp och... säga jag vill bli klassmamma, jag vill sitta i styrelsen eller jag vill bli ordförande och det här är mitt program? Det ska vi tala om i dag apropå ledarkrisen i S. Maria Appelqvist, filosofie doktor i sociologi och författare till boken Du och din Jante, hjälper till att förklara varför det inte blir någon tävling om partiledarposten för Socialdemokraterna. Och i Öresundsområdet startar nu det stora EU-projektet "Reprosund" som ska få unga svenskar och danskar att göra barn tidigare i livet om det behövs så att populationen håller sig någorlunda intakt. Thomas Nordegren, sedermera far till sju biologiska barn, kommer att dela med sig av sina erfarenheter från fertilitetsbåset på Karolinska på 70-talet. Missa inte den historien! Och så blir det gammal härlig kastratsång i dag framförd av

Varför vill ingen bli partiledare för Socialdemokraterna , varför säger alla kandidater nej och ska trugas? Är det ett socialdemokratiskt fenomen eller typiskt svenskt att ingen vill ställa sig upp och säga jag vill bli klassmamma, jag vill sitta i styrelsen eller jag vill bli ordförande och det här är mitt program?

Maria Appelqvist, filosofie doktor i sociologi och författare till boken Du och din Jante, hjälper till att förklara varför det inte blir någon tävling om partiledarposten för Socialdemokraterna. Karin Ehlin Kolk, fullmäktigeledamot för S i Stockholm berättar om hur det funkar i partiet och Jeanette Björkqvist, Hufvudstadsbladet i helsingfors, berättar hur S motsvarighet i Finland i stället öppet kandiderar om en ledig partiledarpost.

Och i Öresundsområdet startar nu det EU-Interreg-stödda projektet "Reprosund" som ska få unga svenskar och danskar att göra barn tidigare i livet om det behövs så att populationen håller sig någorlunda intakt. Expert på ämnet är Leif Bungum, överläkare och sektionschef på reproduktionsmedicinskt centrum i Malmö, som berättar om hur det förebyggande arbetet kommer att gå till.

Thomas Nordegren, sedermera far till sju biologiska barn, kommer att dela med sig av sina erfarenheter från fertilitetsbåset på Karolinska på 70-talet. Missa inte den historien!

Och så blir det gammal härlig kastratsång i dag framförd av Kungliga operans Karolina Blixt som Nordegren såg i går i byxrollen Xerxes i Händels opera. Hon ackompanjeras på piano av Gunnel Lundberg.

Nina Lekander är bisittare i dag.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".