Tjockhets och smalnorm

136 min
Oavsett hur vi ser ut är smal normen idag. Och nu är hetsen igång igen, för efter julhelgerna ska kilona bort och vi rusar till gymmen. Hur påverkar den här hetsen just dig?

En vinnare är vältränad, smal och snygg stod det i en ledare i kvällstidning för ett tag sedan. Stämmer det på allvar? Är det lättare att bli framgångsrik och respekterad om man är smal och vältränad än och man är tjock och trivs med det? Finns det ett förtryckt mot tjocka personer i samhället i dag?

Hur märker du av det? Möts du av nedlåtande blickar i simhallen, får du massa kostråd och förmaningar? Har du kanske till och med blivit nekad ett jobb på grund av din kroppsstorlek? Och du som har barn med övervikt - hur skyddar du ditt barn från tjockhetsen?

Ring Karlavagnen ikväll och berätta om hur du tacklar hetsen. Kämpar du ständigt med kilona eller är du bara trött på alla krav? Prata med Pernilla Arvidsson om det. Numret är 099-11090. Du kan mejla redan nu på karlavagnen@sverigesradio.se eller höra av dig på sociala medier genom FacebookTwitter eller Instagram alltid #Karlavagnen. 

OBS! Programmet startar redan efter klockan 21.00 och slussen öppnar 20.30.