Ett avsnitt från Söndagarna med Stina Wollter
87 min
Stina och Malins fredsarbete
Sön 24 jan 2016 kl 22:05
"Jag har börjat samla på meningsfullhet. När jag känner mig meningsfull eller är med om något meningsfullt är det som om hoppet får ny kraft och jag orkar tro - lite till. På oss människor." Stina

Hon är musik- och teaterläraren som hela tiden vetat att hon vill vara bakom scenen – inte på den. Trots detta står söndagens gäst Malin Aghed ofta i strålkastarljuset, fast inte som artist.

Idag arbetar hon som kulturutvecklare för Vara kommun och som utvecklingsledare för El Sistema Sverige, med musik, unga människor och integration på alla fronter. Hon lyfter gärna fram vikten av människors olikheter för vi berikar alla på vårt eget sätt, menar Malin.

Just nu är trebarnsmamman Malin i ett skifte i livet där hon omvärderar saker. För hur mycket hon än älskar det hon gör, lovade hon sig själv för länge sen att inte bli oumbärlig. För henne handlar allt om ett ständigt pågående fredsarbete - något man kan utföra såväl i vardagens besök i mataffären som på en hög position i samhället - och hon vägrar sluta hoppas på att det är meningsfullt. 

Hör Stina och Malins samtal på söndag kl 22.05-23 om vad kärlek är för henne, vad musik och gemenskap kan betyda för en människa, om att utvärdera och omvärdera livet och om varför hon tror att det har blivit laddat att säga att man arbetar för fred.

Du som lyssnar, vad är ditt förhållande till scenen? Gillar du att stå på den eller undviker du den till varje pris? Varför?

Vad spelar musik för roll i ditt liv? 

Du om är ung idag, vad är det du vill att vi vuxna ska förstå?

Skulle du också säga att du arbetar för fred? Hur då?

Ring 018 – 17 40 20 under söndagens sändning kl 22-00 så kan du kanske vara med och prata med Stina per telefon efter kl 23. Eller dela med dig genom att skriva ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".