P1 Kultur från Göteborgs filmfestival

59 min

Vi sänder direkt från Göteborgs filmfestival. Hur bra är "Yarden", "Under pyramiden" och "Pojkarna"? Möt bland andra performancekonstnären Laurie Anderson, Sara Broos och italienske Luca Guadagnino.

Hur bra är filmen Måns Månssons filmatisering av Kristian Lundbergs prisbelönta bok "Yarden"? Och hur bra är de andra svenska premiärerna "Under pyramiden" och "Pojkarna"? Samtal med filmkritikerna Maria Domellöf- Wik och Miranda Sigander. 

Den legendariska musikern och performancekonstnären Laurie Anderson är också festivalaktuell. Hennes film Heart of a dog, handlar om sorg och trösten som står att finna i människans bästa vän.

Filmaren Sara Broos har gjort en film om sin mamma, konstnären Karin Broos.

Italiensk film i fokus på festivalen, vi har träffat regissören Luca Guadagnino ("Kärlek på italienska") som är aktuell med "A Bigger Splash" med Tilda Swinton, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts och Ralph Fiennes.

Dessutom: OBS-essän om kompositören Philip Glass som skriver om sitt liv och verk i boken "Words without music". Det får frilansjournalisten Tor Billgren att fundera kring tid, koncentrationsförmåga och musikalisk provokation.

Programledare: Roger Wilson

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".