Stjärnkirurgen och lögnerna, flyktbilens historia och så bidrar SD till politiska museet

41 min

Vi pratar om lögner med psykiatriprofessor Sten Levander apropå KI-kirurgen som utreds för forskningsfusk. SD visar sitt museibidrag och fd Mustangägaren Kenth Svensson berättar om 1973 års flyktbil!

Stjärnkirurgen vid Karolinska Institutet Paolo Macchiarini är inte bara anklagad för forskningsfusk och oetiska dödliga operationer.

Han anklagas också för att vara mytoman och en hänsynslös sol- och vårare. Det hävdas i ett långt reportage i nya numret av tidskriften Vanity Fair. Psykiatriprofessor Sten Levander kommer till studion för att berätta om lögner och psykopati.

I dag är det Sverigedemokraternas tur att presentera sitt utställningsföremål till det kommande museet om Sveriges moderna politiska historia. Paula Bieler kommer och berättar vad partiet valde.

Och så ska vi tala om Clark Olofssons flyktbil från Norrmalmstorg som nu är till salu. Polismannen Kenth Svensson ägde just en sån snabb bil som rånarna krävde från Kreditbankens valv så Kenth ställde upp med sin egen Ford Mustang när polisens egen vagnpark med civila bilar bara bestod av Volvo och Saab 1973.


Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein 
Producent: Estrid Bengtsdotter 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".