Göran Everdahl, Jessika Gedin och Jonas Hallberg

41 min

Göran Everdahl varnar för undulatförmörkelse. Jessika Gedin spanar om kroppsuppfattning och missuppfattning. Jonas Hallberg siar om hur bankerna gör slut.

Göran Everdahl: Varning för undulatförmörkelse
Förvildade djur invaderar våra samhällen. Och i deras spår kan man ana att självgenererande datorrobotar också kommer att föröka sig okontrollerat, bilda gäng och dra omkring i våra städer.  

Jessika Gedin: Kroppsuppfattning; missuppfattning
Kroppen och knoppen har sedan länge haft svårt att umgås. Kroppen har blivit en krånglig främling. Men nu kan man se en förändring. Huvudet verkar vara på väg att acceptera kroppen, ja, glädjas åt och med den. Tu blir ett och vardagen mer harmonisk och lustfylld.

Jonas Hallberg: Bankerna gör slut
I valet mellan aktieägare och småkunder har bankerna nu definitivt bestämt sig för aktieägarna. Och därför kommer alla bankkontor att ersättas av en enda stor bankomat i huvudstadens centrum. Samtidigt som Google tar över allt det som återstår av bankernas ursprungliga uppgifter.


I Spanarna hör du en panel med tre ovanligt skarpsynta personligheter som försöker avläsa tendenserna i det vardagliga bruset, för att sedan presentera sina framtidsvisioner för dig. Allt, högt som lågt blandas i skön förening.

Programledare är Ingvar Storm

Spanarna sänds fredagar klockan 15.04, repris lördag klockan 00.02 och klockan 10.03, samt söndag klockan 21.03 i P1. 

Du kan också lyssna på programmet när du vill i vår app Sveriges Radio Play eller på sverigesradio.se 

e-post:
spanarna@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.39
    Art Pepper, Hampton Hawes, Charlie Haden, Shelly Manne - Ophelia
    Album: Living Legend
    Kompositör: Art Pepper
    Bolag: CONTEMPORARY
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".