Bad Guy - Good Guy. Skådespelaren DAVID DENCIK om roller på film och teater, internationellt och i Norden

25 min

Lasermannen på tv, Henry Morgan i Gentlemen, spion i Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Just nu spelar dansk/svenske David Dencik Dostojevskijs Idioten på Dramaten. Han intervjuas av Anneli Dufva.

David Dencik är född i Sverige 1974, men uppvuxen i Danmark, utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm.

Han jobbar både i Skandinavien och internationellt, och har gjort mycket tv och film – ca 35 filmer och tv-serier vid det här laget. Lasermannen på tv, Henry Morgan i Gentlemen, spion i Tinker, Tailor, Soldier, Spy. Just nu spelar dansk/svenske David Dencik Dostojevskijs Idioten på Dramaten. Han intervjuas av Anneli Dufva.

På teaterscenen har han gjort Hamlet på Romateatern på Gotland med Lars Norén som regissör och under våren spelar han Furst Myskjin i Mattias Anderssons uppsättning av Dostojevskijs Idioten på Dramaten.

I Teaterprogrammet pratar han, bland mycket annat, om Ernst-Hugo Järegård och Jarl Kulle, om den förhöjda livskänslan i att stå på scen, om roller och prestationer.

 

David Denciks val ur Radioteaterbiblioteket är Kung Oidipus av Sofokles i regi av Bengt Ekerot. Föreställningen finns tyvärr inte längre kvar att lyssna på i sin helhet, av upphovsrättsliga skäl. /Red.
Men kvar finns hela intervjun med Ernst-Hugo Järegård av Gunnar Ollén.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".