Ett avsnitt från Lördag med Lisa
Tjosan från Jokkmokk!
Lör 06 feb 2016 kl 06:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Det blir ju svårt att gå förbi bygdens store son Jokkmokks-Jokke när jag denna lördag är i Jokkmokk för att göra både Ring så spelar vi och nostalgiprogrammet ”Lördag med Lisa”

Den rockande samen Sven-Gösta Jonsson minns du troligen också när du hör honom. Jerry K Gustavsson gjorde ihop med Scafell Pike sin version om livet på fjällhotellen 1976 och ”Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen” från 1947 blev en succé på nytt. Jag vet inte hur mycket du kan om samisk kultur, jag känner att jag kan alldeles för lite, så vi ska lyfta på locket till samernas rike Sapmi denna dag, som är samernas egen nationaldag. Sofia Jannok är en stor samisk stjärna och Ann-Louise Hansson sjunger ”Nu går vind över fjäll”, en samisk vaggvisa som hon spelade in 1969. Önskelåtarna står Eivor Lindberg i Skellefteå och Mats Johansson från Vilhelmina för. Det blir Ray Adams och Jerry Williams. En 50-åring hinner vi också fira denna dag, det är discokillen Rick Astley som hör och häpna fyller femtio år och avslutar denna timma med ”Never gonna give you up” från 1987.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".