Stina och Mikaels livsuppgift

90 min

"Jag vet människor som blivit räddade av att en enda människa såg dem och trodde på dem. Om vi slutar se - är vi förlorade. Vi kan alla vara en Räddare." Stina Wollter

Han har genom sitt arbete som resande missionär runt om i världen träffat många människor. Och det var när Mikael Alfvén hälsade på en vän i Singapore år 2009 han fick höra några ord och se en bild som har påverkat hela hans familj och deras liv. Det var ett foto på en sju år gammal flicka som var prostituerad. Sen dess arbetar Mikael med att försöka hjälpa flickor som hon.

Det här arbetet innehåller många glädjeämnen, som att få följa flickorna, se dom gå i skolan, komma bort från fattiga och förtryckande miljöer och få tillbaka ljuset i ögonen. Men det kan också vara tungt att stå bredvid och följa en traumatiserad människa, vilket kan skapa en känsla av maktlöshet.

Mikael har kommit till en punkt i livet där tron behövs mer än någonsin men även professionell hjälp för att få prata av sig om allt som hans familj är med om.

Hör Stina och Mikael samtala på söndag kl 22.05-23.00 om hur en livsuppgift kan ta form, om sårbarhet och naivitet, om mod och motstånd, om tro och hopp och om vad som gör hans liv meningsfullt. 

Du som lyssnar, vem hjälper du? Dig själv eller någon annan? Vad är att ”hjälpa” enligt dig? Hur har du betett dig för att kunna ta emot hjälp själv? Hur såg din väg till frihet ut? Vem hjälpte dig "ut"?

Hur ser ljusglimtarna ut för dig som på något sätt är nära dom som har det svårt? 
Var hittar du avlastning? 

Vad önskar du dina barn eller den som är ung idag?

Ring under sändning på 018 – 17 40 20 för att vara med per telefon efter kl 23. Eller dela med dig i ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".