Välkomna till en dag som var väldigt speciell på 1950- och 60-talet

Här finns inget ljud

Det var den dagen som radio- och TV -legendaren Lennart Hyland bestämde skulle tillägnas alla kvinnor - det kallades för Frufridagen. Och alla kvinnor skulle slippa att sköta hemmet, tvätta och städa.

Idag ska vi njuta av en av Abbornas underbara skönsång. Nämligen Agneta Fältskog. Hon gjorde stor succé med låten Om tårar vore guld som hon sjöng in 1970- och det var en hel del jiddrande kring den låten då den kom och som Agneta hade stor succé med. En dansk sångare anklagade Agneta för plagiat, påstod att det var han som hade skrivit den i slutet av 40-talet, och att Agneta måste ha hört den när han var på turné i Sverige och sjöng den 1950. Han hotade t o m med att stämma henne, men det blev inte mycket av det, för när man påpekade för honom att Agneta föddes samma år och bara var tre månader gammal när låtstölden skulle ägt rum...

Ja, den anekdoten och en hel del andra bjuder vi på i dagen Efter sex - Ulf Elfving med låtarna du aldrig glömmer. Vi utlovar nostalgi på hög nivå med artister som Beatles, Ola & The Janglers, Frank Sinatra, Sandie Shaw och ett femtontal hits till. Så ha nu en riktigt skön söndag med ljuvlig musik i öronen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".