Triumf och tragedi

39 min
Brottaren Mikael Ljungberg nådde sina drömmars mål och vann OS-guld. Men tog sitt liv fyra år senare. Tragedin har nu blivit opera och liberettisten Daniel Boyacioglu kommer direkt från repetitionerna i Operahuset. Och så ska vi kasta sten här i glashuset. Ska journalister som är syskon till ledande politiker få yrkesförbud? Karin Hübinette, slutar som ankare på Aktuellt och programledare på Agenda. Det meddelade SVT i går efter att Hübinettes syster moderaten Hillevi Engström blivit ny arbetsmarknadsminister. Med en syster i regeringen, och det eventuella jäv som det kan medföra, är det omöjligt för henne att jobba kvar i den position hon har idag, säger Eva Landahl, chef för Aktuellt och samhällsprogrammen i Stockholm. Mångårige politiske kommentatorn på Aktuellt KG Bergström hjälper oss att reda ut var gränsen går. Är det det gamla romerska uttrycket "Caesars hustru får inte misstänkas" som sätter gränsen? Kommer nyverbet "hübinettad" att kunna kvala in på nyordstoppen i år? Och vem

Brottaren Mikael Ljungberg nådde sina drömmars mål och vann OS-guld. Men tog sitt liv fyra år senare. Tragedin har nu blivit opera och liberettisten Daniel Boyacioglu kommer direkt från repetitionerna i Operahuset.

Sofia Arkelsten berättar om nya jobbet som Moderaternas partisekreterare. Hon tar över efter Per Schlingman på måndag. Ska hon förnya partiet?

Och så ska vi kasta sten här i glashuset. Ska journalister som är syskon till ledande politiker få yrkesförbud? Karin Hübinette, slutar som ankare på Aktuellt och programledare på Agenda. Det meddelade SVT i går efter att Hübinettes syster moderaten Hillevi Engström blivit ny arbetsmarknadsminister.

Med en syster i regeringen, och det eventuella jäv som det kan medföra, är det omöjligt för henne att jobba kvar i den position hon har idag, säger Eva Landahl, chef för Aktuellt och samhällsprogrammen i Stockholm. Mångårige politiske kommentatorn på Aktuellt KG Bergström hjälper oss att reda ut var gränsen går. Är det det gamla romerska uttrycket "Caesars hustru får inte misstänkas" som sätter gränsen?

Kommer nyverbet "hübinettad" att kunna kvala in på nyordstoppen i år? Och vem får Nobels fredspris? Den nöten försöker vi oss också på. Vi ringer Peter Lindholm, Metro-journalisten, som satsade en slant på Obama förra året och vann stort. Han räknade ut vem som skulle få priset efter att ha sett gästartistlistan till galan. I år kommer Elvis Costello, Herbie Hancock, Florence and the Machine samt även Colbie Caillat. Vem som får priset avslöjas på fredag i Oslo.

Nina Lekander är tillbaka som bisittare hos Thomas Nordegren.