Ett avsnitt från P2 Live
String Contingent + Alligator Gumbo
Tis 02 feb 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Två konserter från förra årets Korrö folkmusikfestival. Först en blandning av keltisk folkmusik, jazz och klassiskt med String Contingent, och sedan livsbejakande cajun med Alligator Gumbo.

Akustiska kammartrion String Contingent mixar och fixar till en alltigenom kvalitativ, musikalisk anrättning. Med virtuosa verktyg blir keltisk folkmusik, jazz och klassiskt tillsammans med nyskrivna låtar ett signum som få andra band kan efterlikna.

Det faktum att gruppen kommer från två kontinenter – Holly och Chris från Australien och Graham från Skottland gör att man ser och hör dem lika ofta i Australien och Nya Zeeland som i Europa. Det här är deras första konsert i Sverige.

String Contingent består av Chris Stone, fiol, Holly Down, kontrabas och Graham McLeod, gitarr

Alligator Gumbo är bandet som drogs från södra Sverige till södra Louisiana USA, av nyfikenhet på och kärlek till, den livsbejakande cajunmusiken. Och bandet håller sig till traditionerna, med kraftfull sång på louisiana french och den aldrig svikande triangeln som en ettrig följeslagare till de många up-tempo låtarna. Finns det någon ögonbrynshöjare är det möjligtvis Thor Ahlgrens säckpipa som snällt får foga sig till de heta låtarna i den kryddiga cajunrepertoaren.

Alligator Gumbo består av Johan Larsson, sång, gitarr & petit fer (triangel), Thor Ahlgren, sång, durspel & säckpipa, Leif Eriksson gitarr, Fred Sörensson, fiol, Dan Englund, kontrabas.

Producent och programledare: Meta Alm

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".