Dubbelmoral, hyckleri eller viljesvaghet?

77 min

Vad är egentligen dubbelmoral och hur påverkar den oss? Marika Carlsson och Hasse Brontén dyker ner i sina och andras moraliska rationella brister.  I veckans Marika i P4 pratar vi om dubbelmoral.

Marika Carlsson och bisittaren Hasse Brontén ger sig in i dubbelmoralens djungel. Vad är dubbelmoral och hur kan vi hantera den? Jonas Olson är professor i praktisk filosofi är deras dubbelmoraliska stöd genom hela programmet.

Till studion kommer också socialdemokraternas förre partiledare Håkan Juholt. Kan han förstå att han blev anklagad för dubbelmoral? Hade det varit annorlunda om han hade haft ett annat jobb och har han några tips till Marika om hon skulle vilja ge sig in i politiken.

En som har blivit utsatt för dubbelmoralens finger är Stina Wollter. Trots att alla verkar tycka att man duger precis som man är, har hon mött andra reaktioner på sitt instagramkonto.

Marika källsorterar. Varför? Därför att hon bryr sig om miljön. Hur åker hon till Spanien? Hon tar flyget. Hur går det ihop, gör det ens det? Psykologen och psykoterapeuten Görel Hedtjärn kommer till studion och reder ut programledarens irrationella klimatbeteende. 

Marika och Hasse har många dubbelmoraliska exempel från sin egen vardag. Men vad händer om man lyfter blicken? Vi pratar med programledaren och komikern Janne Grönroos om det finländska perspektivet. 

____________________________________________________________

PROGRAMLEDARE: Marika Carlsson

BISITTARE: Hasse Brontén

PRODUCENT: Maja Åström

WEBBREDAKTÖR: Ronnie Ritterland

REDAKTÖR: Stina Sämgård

TEKNIKER: Emil Lörelius


Missade du att höra av dig till oss i programmet! Då är du alltid varmt välkommen att mejla oss eller skriva till oss i sociala medier!

Här hittar du oss på Facebook och här hittar du oss på Twitter och Instagram!

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista