Bovar & Bad Guys

69 min

Galna professorer, självmedvetna robotar och psykopater som bara vill se världen brinna. I P3 Spel lördag handlar det om skurkarna vi älskar - att hata!

Varför lyckas skurkarna stjäla showen och vad är egentligen grejen med ondskefulla skratt? Susanne Möller och Tobias Norström utgör veckans panel och de hyllar spelvärldens vassaste bovar! Dessutom går P3 Spels krönikör Jimmy Håkansson till botten med Mega Mans evige fiende Dr Wily.

Är det ett problem att gamers skjuter virtuella nazister i andra världskriget-shooters? Nazisten är den eviga fienden, men forskaren och historikern Adam Chapman menar att bilden av nazism som vi stöter på i spel inte är helt okomplicerad. Vi har dessutom pratat med Andreas Öjerfors på Machine Games som ligger bakom  Wolfenstein: The New Order, ett spel där det ryms både rasbiologi, robotar och hakkors. 

I recensionerna blir det charmigt walkietalkiesnack i Firewatch, mordmysterier i Agatha Christie - The ABC Murders och superhjälteäventyr i Lego: Marvel Avengers. Det delas även ut en rejäl diss i P3 Spels Wall of Shame!

Du hör P3 Spel med Angelica Norgren, lördag 18.03 i P3. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista