Din David-kamp mot Goliat

84 min

Karlavagnen handlar i kväll om den lilla människans seger mot de stora myndigheterna, arbetsgivarna och organisationerna.

Samerna har efter många års kamp vunnit ensamrätt till småviltsjakt och fiske inom Girjas samebys gränser, enligt en principiellt viktig dom i Gällivare tingsrätt. Det har beskrivits som något av en Davids kamp mot Goliat, som nu till samernas förtjusning lett till dom i deras favör.

I kväll vill vi prata om när du har vunnit i ett till synes omöjligt läge. Har du segrat mot någon myndighet eller kanske mot din arbetsgivare? Har du någon gång känt dig som Don Quijote?

I serien "Making a murderer" möter vi en man som står anklagad för ett mord som han nekar till. Det här efter att han frigivits från en tidigare fängelsdom som han visade sig vara oskyldigt dömd för. Han kamp för upprättelse har fått många i USA att reagera är tillståndet inom det det amerikanska rättssystemet. 

Det finns många kända fall om hur den lilla människan har vunnit över den stora, men nu vill vi höra din lyckliga seger. Det kanske inte är så att du var falskt anklagad för ett brott, men berätta hur du lyckades ta dig an den där omöjliga motståndaren.  

Berätta om din kamp  för Fredrik Virtanen och Marjaana Kytö. Telefonslussen 099-110 90 öppnar kl. 21.00 och Karlavagnen startar kl. 21.40. Du kan också skriva din historia till: Karlavagnen@Sverigesradio.se, på Facebook eller Twitter och Instagram @P4Karlavagnen.

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".