Avgörande möten i flyktingsverige

93 min

Det vi hör om mest är protester och demonstrationer mot att flyktingar ges plats i Sverige. Men det finns en annan sida. Det finns de som välkomnar i stället för att stänga dörren. Är du en av dem?

Varje dag läser vi om protester mot nya HVB-hem, attacker mot asylboenden och demonstrationer som urartar. Men det finns också en annan berättelse. Den om svenskarna som tar in nyanlända i sina hem, som hjälper SFI-elever med läxor på kvällarna eller startar fotbollslag för ensamkommande unga.  

I kvällens Karlavagn vill vi höra om dessa avgörande vardagsmöten.

Ägnar du varje torsdagskväll åt att gå på språkcafé? Har du öppnat ditt hem för människor på flykt? Eller kärleksbombat ett hatdrabbat boende?

När komikern Soran Ismail skrev om Agne på sin Facebooksida, en man som tog sig tid att hjälpa hans familj när de kom till Sverige, fick han flera hundra kommentarer om hur skönt det var att äntligen få läsa en hoppfull och kärleksfull tråd, och många berättade om sin egen "Agne".

Så ikväll – berätta för oss om goda möten med nyanlända, hur liten din insats än må kännas. Och du som liksom människorna i Sorans Facebooktråd stött på en egen ”Agne” som ny i Sverige - ge oss din historia.

Karlavagnen drar igång kl 21.40. Ring 099-110 90 till Paul Zyra och berätta. Slussen öppnar kl 21.00, men du kan också mejla oss direkt till karlavagnen@sverigesradio.se. Vi finns även på Facebook, Instagram och Twitter @P4Karlavagnen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".