Vad är väl en bal på slottet?

69 min

Var livet som bäst när man var 25? Och hur lyckat kan ett bröllop egentligen bli? Detta och mycket annat reder vi ut när vi dyker ner i romantik och romantisering. Och så smyglyssnar vi på Mellolåtar!

Den här veckans Marika i P4 tar upp allt från rollspel och lajvande till romantikens orsak och verkan från 1800-talet fram tills idag. Är lajvande ett romantiskt sätt att uppleva en tid eller plats? Och kan man romantisera över en Springsteen-konsert som ägde rum innan man ens var född? Lajvaren och författaren Anna-Karin Linder Krauklis och Andreas Wahlberg, doktorand i litteraturvetenskap, kommer till studion och berättar om deras syn på romantik och romantisering. Språkvårdaren Catharina Nyström Höög hjälper till att reda ut begreppen.

Kan man få ett bröllop att bli både personligt, enkelt, generöst, pampigt och alldeles, alldeles underbart? Och vad händer om det skulle börja regna? En som måste förhålla sig till blivande brudpars bild av det perfekta bröllopet är Johanna Kajson. Hon är nämligen bröllopskoordinator och hon kommer och delar med sig av sina erfarenheter av bridezillas och bordsplaceringar.

Och så blir det smyglyssning på snuttar ur Mellobidragen. Gästerna analyserar!

Läs vad lyssnarna romantiserar över i chatten som var öppen under programmet!


 

PROGRAMLEDARE: Marika Carlsson

BISITTARE: Hasse Brontén

WEBBREDAKTÖR: Cecilia Djurberg

REDAKTÖR: Stina Sämgård

PRODUCENT: Anders Backlund


Missade du att höra av dig till oss i programmet?

Då är du alltid varmt välkommen att mejla oss eller skriva till oss i sociala medier!

Här hittar du oss på Facebook och här hittar du oss på Twitter och Instagram!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".