Stina och Marcela om kärlek

92 min

"Jag borstar tänderna i skitiga målarkläder, blemmig och trött. Plötsligt märker jag att han ser på mig. Han ler och lyser av kärlek. Vardagsömheten; lika vacker och varm som förälskelsehettan". Stina

På Alla hjärtans dag bjuder Stina in Marcela till programmet för att prata om kärlek. Hon ser kärlek som ett beslut hon tar om och om igen och tycker att den är fantastisk så länge den håller sig i bubblan. Utanför den, när det ska till ett samspel med omgivningen, blir det komplicerat för alla ser inte på kärlek och relationer på samma sätt som hon.

Nu får det bära och kanske det brister ibland, men Marcela orkar helt enkelt inte be om ursäkt längre för den hon är. I Marcelas värld är inget enkelt och kamp något hon aldrig blir fri från.

Hör Stina och Marcela i ett samtal om tro, hopp och kärlek, om kommunikation och kamp, om förnuft och känsla. Och om att våga vara den man tycker att man redan är – oavsett konsekvenserna.

Du som lyssnar, vad är kärlek för dig? Ser du den som en plötslig händelse, ett ständigt pågående arbete eller vad?

Vad krävs för att du ska känna kärlek till en annan individ?

Hur vårdar du kärleken?

Vad vågar du i kärlek?

Ring 018 – 17 40 20 under sändning på söndag, så kan du kanske vara med per telefon och prata med Stina efter kl 23. Eller maila det du har på hjärtat till sondagsstina@sverigesradio.se

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".