Semlor utan mandelmassa, Carmen och Zika-viruset

41 min

Thomas Nordegren undrar varför UD inte varnar gravida från att resa till länder där zika-viruset sprids och Louise Epstein har bakat semlor utan mandelmassa. Och så blir det Carmen!

Sverige för ju en feministisk utrikespolitik. Men varför skyddar då inte utrikesminister Margot Wallström de gravida som riskerar att få allvarliga fosterskador av zika-viruset. Thomas Nordegren tycker att UD borde avråda gravida från att resa till zika-drabbade länder så att de kan avboka sina resor utan att flygbolag, resebyråer och försäkringsbolag kräver höga ersättningar. Jorge Dougnac ville avboka hans och hans gravida frus resa till Dominikanska Republiken men fick problem med det. Vi frågar UDs kansliråd Patric Nilsson på Konsulära enheten varför de inte avråder gravida från att åka till länder där zika-viruset sprids.

Och så kommer Folkoperan hit med sin nya Carmen där Bizet blandas med Sjtjedrins slagverk och dans. Örjan Andersson, regissör och koreograf, Kosma Ranuer, sångare och Samuel Skönberg pianist bjuder på musik!

Louise säger att hon har bakat miljövänliga semlor med någonting annat än mandelmassa som fyllning så det blir provsmakning i studion. Thomas säger sig vara skeptisk. Vi får väl höra hur det går!

Hör av dig till oss:

nordegrenepstein@sverigesradio.se

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.32
    Kosma Ranuer, Baryton Samuel Skönberg, Piano - Toreadorarian (Ur Carmen)
    Kompositör: Georges Bizet Rodion Sjtjedrin Musikalisk Bearbetning, Arrangemang Olov Helge
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".