Bokcirkeln börjar idag! Och så får vi prata med Tommi Kinnunen, finsk författare med succédebut i bagaget som håller oss vakna på nätterna.

42 min

Vanna och Göran Rosenberg är cirkeldeltagare när vi läser "Återstoden av dagen" av Kazuo Ishiguro. Tommi Kinnunen berättar om pannkakor. Programledare: Marie Lundström.

Det har blivit dags för årets första bokcirkelträff.
Den här gången läser vi Kazuo Ishiguros genombrottsroman "Återstoden av dagen" från 1990, som blev film 1993 och blev åttafaldigt nominerad till Oscar-statyer (Här hittar du läsanvisningar).
Med i cirkeln sitter för första gången en familjekonstellation - Vanna och Göran Rosenberg, som båda numer kan titulera sig författare.

Den finske debutanten Tommi Kinnunen har gjort succé i hemlandet med sin släktkrönika "Där vägar möts", och hela Lundströmredaktionen har haft alldeles för sena kvällar med att läsa färdigt boken. Den är liksom svår att lägga ifrån sig. Tommi är i Sverige och träffar Marie Lundström för att prata om Maria, Lahja, Kaarina och Onni och alla andra människor som tar plats i "Där vägar möts".

Musiken som spelas i programmet:
The Temptations - Papa was a Rolling stone
Cassandra Wilson - Papa was a Rolling stone
Huojuva Lato - Kantripaskaa (en tolkning av Waylon Jennings "Outlaw shit")
Accordion Samurai - Reel Finlandia


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".