Har du dåligt samvete för att du kör bil?

85 min

Svenskarna köper fler och fler fordon, trots att vi vet att det är dåligt för miljön och farligare än att åka kollektivt. Vi älskar våra bilar ändå. Hur är det med dig - behöver du verkligen bil?

I Karlavagnen i kväll talar vi om hur dåligt samvete man får så fort man sätter sig och startar bilen. Tänker du på vilket slags bränsle du har i tanken eller vilka slags däck du kör med? Skulle du helst vilja ha en miljövänlig bil att ratta? Nu begränsar man körning med dubbdäck i storstäder, där inte trängelskatten har kunnat minska trafiken.

Försäljningen av nya bilar har ökat med 12 procent jämfört med förra året. Och trängselskatten verkar ju knappast få varken göteborgare eller stockholmare att ändra sina körvanor. Trots att vi vet att det är dyrt, dåligt för miljö och hälsa och ibland farligt, kan vi inte låta bli att älska bilen. Hur förhåller du dig till ditt körande, får du dåligt samvete när du använder bil eller är det en nödvändighet i ditt liv, kosta vad det kosta vill?

Karlavagnen startar 21.40, telefonväxeln öppnar redan 21.00. Ring 099-110 90 till Fredrik Virtanen och Maynie Rantala och berätta hur dåligt samvete du får när du kör bil. Eller maila till: Karlavagnen@sverigesradio.se men glöm inte att skriva ditt telefonnummer om du vill delta i kvällens program. Vi finns också på Facebook, Twitter och Instagram @p4karlavagnen.

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".