Ett avsnitt från Kulturnytt i P1
59 min
P1 Kultur måndag 15 februari
Mån 15 feb 2016 kl 13:00
P1 Kultur går på Nordafrikansk litteraturfestival i Paris och besöker samiska litteraturdagar i Jokkmokk. Idag ges det ut få böcker på samiska och föreningen Bágo arbetar hårt för en förändring.

Skriv - skriv vad som helst - strunta i om det blir rättstavat! Så lyder den samiska skribent- och litteraturföreningen Bágos uppmaningen för att få igång samiskt skrivande. I dag är det få som behärskar de samiska språken och stödet till litteraturen är svagt, det kommer bara ut en samiska bok vart femte år. Hör Helene Alms reportage om arbetet för att förbättra förutsättningarna och betydelsen av att skriva och läsa på sitt eget språk.

Följ också med till den nordafrikanska litteraturfestivalen som hölls i Paris i helgen. Det är en årlig bokmässa för litteratur från och om Nordafrika och över hundra författare från Tunisien, Algeriet och Marocko var med. P1 Kulturs Fanny Härgestam har träffat Maati Monjib, en av Marockos mest kända och frispråkiga intellektuella och författaren Sonia Terrab.

Dessutom: Sveriges radios kulturkorrespondent Lisa Bergström och P1 Kulturs Roger Wilson är just nu på filmfestivalen i Berlin, hör deras festivalrapport!


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".