P1 Kultur onsdag 17 februari

59 min

En infekterad debatt har blossat upp i Indien om nationalism. Den unge Zlatan - vad tillför den i bilden av spelaren alla älskar att älska? Och så Brian Enos konstverk som invigts, i Huddinge.

I Indien har en debatt bland kulturarbetare blossat upp om landets identitet. Får man säga vad man vill, eller kan det bli anti-indiskt? Naila Saleem har följt debatten och berättar om återlämnade priser, politisk passivitet inför våld och hot men också om de som tycker att det här inte ska pratas om utanför landets gränser.

Vi frågar oss också om bröderna Gerttens nya dokumentär Den unge Zlatan tillför något i bilden av Sveriges stora fotbollspelare. Nina Asarnoj och Jennifer Kücükaslan resonerar om bilden av Malmös store son.

Musikern och konstnären Brian Enos konstverk "77 Million Paintings" når nu Sverige där den installeras på en skola i Huddinge utanför Stockholm. Gunnar Bolin var på invigningen.

I dagens essä funderar översättaren Jan Erik Bornlid över utmaningarna i att arbeta med den österrikiske och musikaliske författaren Thomas Bernhards verk.

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Minna Grönfors

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".