Är det okej att vara troende?

83 min

Håller du din tro hemlig för dina vänner? Kvällens Karlavagnen handlar om hur vi ser på religion i dag. Är det ingen som förstår din tro eller förstår du inte hur andra kan vara religiösa?

Forskning vid Göteborgs universitet visar att gymnasielärare i religion undervisar om religioner som något förlegat från förr, när människor inte visste bättre. Är det så vi ser på troende människor i dag? Som omoderna och lite ointelligenta?

Har samhället utvecklats så att vi inte behöver gud längre? Hur är det att leva med en tro 2016? Är det tabu att prata om gud?

Du som väljer kyrkan/moskén/synagogan istället för afterworkölen på fredagar vad får du för reaktioner? Ikväll i Karlavagnen vill vi prata med dig som har en tro. Vågar du berätta för andra? Är du trött på fördomar och har slutat prata öppet om din andlighet? Och du som inte är troende, tycker du att det är besvärande med religionen i samhället?

Ring Pernilla Arvidsson 099-110 90 eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se. Slussen öppnar klockan 21.00 och vi hörs i programmet vid 22.12. Du kan även höra av dig på Facebook. PÅ Twitter och Instagram hittar du oss på @P4Karlavagnen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".