Vem är tredje hjulet? – du eller Facebook?

91 min

Varje dag använder drygt hälften av alla svenskar Facebook. Internetfenomenet har helt enkelt revolutionerat hur vi kommunicerar med andra människor. Men Facebook kan skapa problem i ett förhållande.

Att bevaka andras aktiviteter i sociala medier är kittlande för nyfikenheten - vem är kompis med vem, och vem skriver till vem? Undersökningar från Universitet i Missouri visar att Facebook kan skapa svartsjuka i ett förhållande.

Från samma undersökning kan man läsa att Twitter kan bli ett riktigt irritationsmoment i relationen där den twittrande hela tiden måste uppdatera sig och påminner mer om en person som tagit med sig jobbet hem.

Lars-Peter Stuchly är familjerådgivare i Göteborg. Av de paren som söker sig till honom är det så många som upp till 70%  som berättar att de sociala medierna är en del av deras problem. Lars-Peter har tom fått höra den häpnadsväckande kommentaren att du ligger hellre med din mobil än med mig i terapirummet. Lars-Peter Stuchly finns med i kvällens program.

Ring ikväll och berätta hur de sociala medierna finns med i er relation och om det orsakat problem hur ni löst det? Och ni som inte löst det, ring ni med och berätta hur läget är hos er!

Karlavagnen börjar klockan 21.40. Telefonnumret är som vanligt 099-110 90. Leif Hedegärd tar emot ditt samtal. Det går även bra att höra av sig på mail Karlavagnen@sverigesradio.se, eller via Facebook, och så finns vi på Twitter och Instagram @P4Karlavagnen.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".